Stromer ST2

Een aantal weken geleden schreef ik hier over mijn nieuwe speed-pedelec, die begin maart zou geleverd worden. Maar productieproblemen bij Stromer, gecombineerd met de sterk stijgende populariteit van de speed-pedelec, maakten het wachten heel wat langer.  Verder heeft de producent ook inspanningen gedaan om de betrouwbaarheid van de fietsen te verbeteren, en dat was broodnodig. Uiteindelijk is de fiets pas op 23 april geleverd bij de fietshandelaar.

De fiets is ondertussen klaar voor gebruik. Normaal rijd ik morgen  mijn eerste keer met deze ‘machine’ naar ’t werk. De korte testritjes van de voorbije dagen gaven aan dat ik met de fiets probleemloos 55 km zou moeten kunnen afleggen aan een gemiddelde snelheid van 40 km/h (zolang er geen felle wind op kop staat).

Vandaag heb ik nog een laatste ‘controlerit’ mét fietstassen uitgevoerd, waarbij ik tot halverwege ’t werk ben gereden en dan terug. Ik zal in ’t begin zeker ’s avonds moeten doseren, wanneer de wind pal op kop staat. De gemiddelde snelheid zal dan zeker geen 40 km/h bedragen.

 

DS1_4629
Voor speed-pedelecs zijn er een resem Europese regels (typerichtlijn). Zo is een claxon verplicht en een bel verboden vanaf 2018. Toch heb ik ook een bel op de fiets gezet om fietsers te waarschuwen van mijn komst, de claxon is wat mij betreft veel te luid tegenover fietsers. Ook de reflecterende strip in de banden is in theorie verboden. Begrijpe wie het begrijpen kan, zou ik zo zeggen.

Morgen dus de eerste rit richting werk (en terug). Doelstelling is nu iedere week 3 keer met de fiets naar ’t werk te gaan. Eens benieuwd of we die ambitie kunnen waarmaken, maar ik zie dit iig niet als een straf, integendeel.

DS1_4623
De fiets is uitgerust met een krachtig voorlicht (600 lumen), en produceert 5 x meer licht dan het licht van de vorige fiets. De ingewikkelde vorm van de lamp zijn spiegeltjes die ervoor zorgen dat tegenliggers niet verblind worden. Ook het achterlicht is een stuk krachtiger en heeft bovendien een remlicht.

 

8 gedachten over “Stromer ST2

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: