Curieuzeneuzen

De fruitberg is één van de 20 000 deelnemers aan de Citizen-science project dat de luchtvervuiling beter in de kaart probeert te brengen. De bijdragen in de Standaard over de luchtkwaliteit en de gevolgen op onze gezondheid gedurende de voorbije weken lijken aan te tonen dat er echt dringend één en ander dient te gebeuren.

Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat.

11 gedachten over “Curieuzeneuzen

  1. Mijn adres is niet weerhouden. Hoofdreden allicht omdat ik vorig jaar deelnam aan het ‘airbezen’-project en vermits hier ook geen doorgaand verkeer is…
    Goed dat ze eens op grotere schaal gaan testen.

    1. Er waren 50000 inschrijvingen, het is veel waarschijnlijker dat er in jouw buurt iemand anders geselecteerd is, of dat ze voor jouw type omschrijving van wonen al veel andere woningen hadden. Dat waren de criteria.

    1. We weten wat moet, maar velen onder ons beseffen nog niet hoe ernstig de zaak is.
      Met deze uitgebreide metingen wil men een overzicht hebben van de pollutie in Vlaanderen, en niet alleen op die 67 plekken waar een meetinstallatie staat (en van waaruit men extrapoleert via een wiskundig model voor de rest van Vlaanderen). Het nieuwe model zal aan de hand van deze metingen bijgestuurd worden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: