Eerste Gezicht Jaargang 6 / Mei

1 Mei 2018. Ondertussen zijn we aan ons zesde tuinjaar bezig in de Fruitberg. Van mei tot oktober volhard ik in boosheid en geef ik een overzicht van de tuin. Ik blijf ook in de winter de foto’s maken (ik plaats er wel gen blogbericht meer voor), je vindt ze in de slideshows.

Voortuin.

In de nectartuin is er al een beetje kleur te zien, maar toch vooral het frisgroen van ontluikend blad. De klokjesboom staat in bloei, alsook de Deutzia en de rode spoorbloem. Verder staan de pioenen klaar om te schitteren over 1 – 2 weken.

De rambler is weer wat groter dit jaar.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

In de nectartuin is ondertussen opnieuw frisgroen, maar veel kleur valt er nog niet te beleven. Vooraan in beeld moet er wel nog wat opgeruimd worden.

Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Op het terras zien we enkele bijkomende meubels staan. Verder kleurt alles redelijk groen. Het ijs in de tuin is geen hagel, maar zijn ijsblokken die we gebruikt hebben om drank te koelen.

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning
Alles is hier nu frisgroen (behalve de kerspruim rechtsachter, die is rood), klaar voor een nieuwe start.

http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Vijver

De vijver ziet er nu geweldig uit. Gewoon zoals ik het wil. Over enkele weken staat er hier ook heel wat in bloei. Alleen de pijlstaart is verdwenen, de andere planten doen het uitstekend of meer dan uitstekend. Ook de zwanenbloemen (vooraan links), zijn veel groter teruggekeerd. Op de achtergrond de appelhaag in bloei

Bloemenweide

De bloemenweide begint langzaamaan te kleuren, vooral met koekoeksbloem. Het gras is flink aan ’t groeien, maar neemt nog niet de overhand.

Schaduwtuin

De woelmuizenschade is beperkt dit voorjaar. De planten komen ook hier weer piepen. Onze kabouter heeft wel een schedelbreuk opgelopen door een vallende tak.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Hier rijpen nu pruimen en peren. En linksonderaan staan inderdaad veel boterbloemen. Indien U er een probleem mee heeft, mag u ze komen wieden. Mij storen ze niet.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

10 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 6 / Mei

  1. Mooi, heel mooi! Enne, die boterbloemen die storen echt niet hoor. Al dat vrolijke geel, da’s tof. Ik verdedig hier ook ‘met lijf en leden’ de paardebloemen in ons gras…😊

  2. Leuk hoor, weer een kijkje te nemen in het geheel. De tuin is nu volwassen en de vijver is toch wel heel mooi en natuurlijk geworden.
    Hier heb ik paardenbloemen, die associëren mensen met gebrek aan onderhoud.
    Omdat het haast de vroegstbloeiende nectardragers zijn, en we bijtjes e.d. moeten koesteren, laat ik ze lekker staan.
    Die vrolijke boterbloemen zijn gewoon leuk.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: