Druiven

Helemaal rijp zijn ze nog niet, maar dat is nog een kwestie van enkele dagen tot weken. Aan de meeste druivelaars flink wat trossen druiven. Enkele planten zijn bij de vorst sterk ingevroren en zullen dit jaar geen oogst opleveren, maar toch zal ik over de komende weken ergens tussen de 50 en de 100 kg druiven oogsten.

DS1_3321

Na het natte voorjaar van vorig jaar oogstte ik amper druiven, de volledige oogst ging verloren aan schimmels. Daarom heb ik dit jaar iets agressiever ontbladerd, en de zomersnoei in zijn geheel meer plichtbewust uitgevoerd.

DS1_3320

16 gedachten over “Druiven

  1. Ze zien er bij mijn ook zo uit. En dit jaar verwacht ik best een goede oogst, al kan ik met mijn ene druivenplant niet op tegen jouw kilo’s. Je kunt haast wel ook een wijnboer worden 😉
    Maar onze merels wachten ook op de oogst…

  2. Die staan er mooi bij seg. En je moet die niet afdekken voor de duiven? Ik in ieder geval wel of er blijft niets van over.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: