8900 km

De Stromer is nu exact 6 maanden in mijn bezit.  Ik had me voorgenomen om 5000 km met deze fiets te rijden dit jaar. Maar morgen zal ik 9000 km op teller hebben staan, met september als recordmaand (1950 km) – de auto staat hier tegenwoordig vaak een hele week stil. Ik heb ondertussen één ‘ongelukje’ gehad, een aanrijding met een konijn dat in paniek de baan overstak. Ik vermoed dat het diertje die aanrijding heeft overleefd, want ik kon het nergens vinden…

Ondertussen staan er winterbanden op de fiets, ook al zijn de condities nog niet echt winters geweest. Eén week was het ’s morgens echt koud (2°C), maar daar kan je je op kleden, zodat het zelfs dan een plezier blijft om op de Stromer te stappen. De warme douche na de rit doet dan eens zoveel deugd.

De laatste weken rijd ik ’s morgens de hele rit in ’t duister, vanaf volgend week-end (winteruur), ga ik ’s morgens nog enkele weken genieten van zonsopgang, maar zal de hele terugrit in ’t duisternis verlopen. Met mijn krachtig voorlicht is dat geen probleem. De eerste 15 km rijd ik langs een onverlicht fietspad, in volledige duisternis. Het enige wat ik kan zien bevind zich in de 10 m brede en 60 m lange lichtkegel voor mij. Een aparte setting.

Vorige week zag ik een vos  ’t fietspad oversteken, ik zie geregeld een kerkuil boven mijn hoofd en een familie egel in de berm foerageren. Ook dingen die je dag goed maken. En het tijdsverlies? Ik zit tot 15 uur per week op de fiets, en blijf dat nog wel even doen.

Wanneer het koud en nat is, of wanneer het vriest, zal Ludo (dat is de naam van de fiets) op stal blijven. Maar ik ambieer nu toch om eind april volgend jaar 15000 km te halen.

 

8 gedachten over “8900 km

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: