Clerodendrum

Vorig jaar schafte ik me een Clerodendrum bungei aan. Deze grootbladige heester  is borderline winterhard, en kreeg daarom een aangepast, beschut plekje. De plant was wel ingevroren in ’t voorjaar  maar kwam toch moedig terug op zetten. Hij heeft ook redelijk uitbundig gebloeid in augustus en september, en bleek een favoriet te zijn van de kolibrivlinder.

De plant ruikt net zoals de meer courante Clerodendrum trichotonum naar pindakaas. Aangezien het struikje aanzienlijk gegroeid is, heb ik er goede hoop op dat deze plant het goed blijft doen in de tuin.

8 gedachten over “Clerodendrum

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: