Inventief

Het valt me steeds weer op hoe inventief planten en dieren zijn om te overleven in de natuur. Deze Succisella inflexa is een plant uit de familie van de Dipsacaceae, waar ook Scabiosa, Succisa, Knautia en Cephalaria toe behoren. De bloem lijkt sterk op die van de blauwe knoop.
Op de verschillende bloemstengels worden nieuwe kroontjes aangemaakt en deze zakken door tot op de bodem. Op de foto zie je in het centrum de oude plant, en 9’omgevallen stengels’. Een perfecte tactiek om stand te houden in een weide. De vijf plantjes die ik me vorig jaar in september heb aangekocht zijn enkele maanden later uitgegroeid tot minstens 30 plantjes.

9 gedachten over “Inventief

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: