Ijsberen

Een ieder jaar wederkerend ritueel, het “lentestaren”. Op een bepaald ogenblik begin ik iedere dag rond te lopen door de tuin, om te kijken of de planten al uitlopen. Vooral bij redelijk recent aangeplant plantgoed neemt dat hier soms hilarische proporties aan, maar ’t is sterker dan mezelf. ’t Is ook extra fijn wanneer je weer een extra plant ziet schieten. Dit week-end was dat de Nepeta kubanica, die ook duidelijk nog op zoek is naar doorgroeimogelijkheden. Indien een plant niet begint te groeien, durf ik wel eens wat grond weg te krabben, op zoek naar een teken van leven.

Ik vraag me dan af, ben ik de enige, of pleiten er nog andere tuinders schuldig aan het uit de grond kijken van de planten in de lente?

31 gedachten over “Ijsberen

  1. ‘Lentestaren’ mag van mij in elk geval het eerstvolgende woord van het jaar worden. Al word ik eerlijk gezegd meestal verrast door de snelheid waarmee een en ander boven de grond komt piepen.

  2. Zo herkenbaar. Ieder jaar ben ik weer bang dat ik een aantal planten kwijt ben geraakt. En niks is leuker om die eerste groene of rode uitlopertjes boven de grond uit te zien komen. Ze zeggen dat tuinieren goed is voor de ontspanning maar dit is behoorlijk zenuwslopend 🙂

  3. Herkenbaar! Ik probeer ook het omgekeerde toe te passen. Bij de brandnetels staar ik in de hoop dat ze terug onder de grond kruipen. Maar ik moet duidelijk nog wat oefenen op mijn ‘if looks could kill’ blik 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: