Eerste Gezicht Jaargang 4 / April

1 April 2016. Tijd voor ons maandelijks overzichtje.

Voortuin.

De voortuin ziet er nog altijd vrij winters uit, maar is ondertussen al grotendeels opgekuist. De eerste botanische tulpjes staan in bloei, en rechts, uit beeld, trekken een 200 tal Narcissus x odorus de aandacht.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

In de nectartuin is er zo goed als geen kleur te bespeuren. De Crocussen zijn net uitgebloeid, de abrikozenbomen staan wel volop in bloei. De huidige weersverwachtingen doen vermoeden dat we ook dit jaar heel wat abrikozen kunnen oogsten.

Voor meer kleur is het nu wachten op de akeleien, damastbloemen en de koekoeksbloemen. Mensen met een opmerkzaam oog zien ook dat de linkerzijde van deze tuin al grotendeels opgeruimd is, de rest van dit stuk tuin is voor vandaag gepland.

Het nieuwe insectenhotelletje valt ook redelijk flink op.

Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Ook rond het terras is al één en ander opgeruimd. Ook hier is de kleur verborgen voor de lens van de camera (aan de achterzijde van het terras staat de plant van de maand maart in bloei). De borders rond het terras zijn ook al opgeruimd

En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Ook dit beeld is nog erg somber, en geeft weinig lentegevoel. Ik ben zelf in ieder geval enorm tevreden dat de Tetradium danielli (bijenboom) de winter zonder kleerscheuren is doorgekomen, ik moet wel nog eens iets doen aan dat kale vlak gras rondom de boom.

http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

De bladeren van de notelaar liggen hier nog heel even. Hier en daar komt een hostaneus piepen, ondertussen zorgen de narcissen voor wat paastinten.
Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

De perelaars en pruimelaars zullen de twee komende weken in bloei komen. Ik zie op zowat alle pruimenbomen heel veel bloesemknoppen… Verder is de nieuwe kersenkooi ook duidelijk zichtbaar op de foto.
Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

10 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 4 / April

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: