Plant van de Maand Maart 2016 : Pulmonaria

Ik ga dit jaar gewoon verder met het thema “Plant van de maand”, want het is niet zo dat er iedere maand maar één plant is die hier opvalt. Je zou kunnen stellen dat dit jaar een stel “tweede keuze” planten in dit thema aan bod zullen komen, maar niets is minder waar. Vorig jaar heb ik vooral aandacht besteed aan vrij algemene planten, dit jaar laat ik de beschikbaarheid geen belet zijn om iets anders aan te duiden. Dat wil niet zeggen dat alle planten dit jaar zeldzame planten zullen zijn.

Ik bedacht me zonet dat ik nog een plant van de maand maart moest aanduiden. Door de koude winters van de voorbije weken is de groei van heel wat planten stilgevallen. En dan wordt het nomineren van een  plant een pak moeilijker, want er staat eigenlijk erg weinig in bloei. Sommige planten hebben voor die koude periode  gebloeid (zo waren onder meer de krokussen vroeg dit jaar). De andere planten zijn dan weer een beetje naar achter geschoven en lijken nog een weekje nodig te hebben om van start te gaan.

Maar het longkruid staat hier wel volop on bloei. Ik schreef een jaar geleden nog een stukje over deze plant, dus ik ga er niet veel meer woorden aan vuil maken. Behalve dat het erg probleemloze groeiers zijn die ook in jouw tuin een plaatsje verdienen om de kille lente iets kleuriger te maken.

 

 

8 gedachten over “Plant van de Maand Maart 2016 : Pulmonaria

  1. En dan te bedenken dat de overbuurman hier vorig jaar liep te schelden op “al dat onkruid”. Toen ik zei dat het gevlekt longkruid is en ik er wel wat van wilde hebben, keek ie me aan alsof ik rijp was voor een spoedopname in het dichtsbijzijnde psychiatrisch ziekenhuis …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: