Hommelreus

De meeste zweefvliegen bootsen wespen of bijen na. Maar er zijn er ook die meer weg hebben van hommels. Dit is de eerste keer dat ik er ééntje in de Fruitberg opmerk. Wat opzoekwerk leert me dat deze soort, de hommelreus (Volucella bombylans ) bestaat in verschillende ondersoorten, die allen een andere soort hommel nabootsen. Deze soort Volucella bombylans  var plumata, bootst de tuinhommel na.

16 gedachten over “Hommelreus

      1. Ik heb mij tijdens het fotograferen ook al een paar keer in de luren laten leggen… Bij deze klant zijn het de vliegen-ogen en de veervormige antennes die hem verraden, maar zijn mimicri vond ik de eerste keer dat ik hem in mijn tuin zag toch wel verbluffend!

  1. Spaart mij weer wat opzoekwerk, ik had hier nog ergens een foto staan op m’n gsm, Maar was nog niet aan determinatie toegekomen 🙂 .
    Weer een schoon beestje!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: