Werkonderbreking

Het oorspronkelijk plan was om dit week-end nog enkele haagplanten aan te planten én de bamboebegrenzer aan te brengen om de bamboe van de buren uit onze tuin te weren.
Maar me de vorst van de voorbije dagen was dat niet mogelijk. Bovendien lag er vandaag nog een laagje sneeuw, zodat ook de alternatieve plannen in het water vielen.

Veel meer dan de vogeltjes tellen was er in de tuin niet te doen. Of toch wel? Het tuinplan voorziet een plekje voor een flink insektenhotel. Ik heb bij de graafwerken voor de regenwaterputten zelfs wat zuivere leem uit de grond opgeslagen voor dat hotel. Maar zo’n hotel wil ik absoluut in onbehandeld hout maken, en dat had ik niet voorhanden. En met dit weer? Toch meer een werkje om uit te voeren onder een lentezonnetje.

Ik keek naar buiten en zag de oude boomstronk in de tuin en dacht bij mezelf… daar kan ik ook een hotel van maken. Bovendien staat die stronk midden in de toekomstige bloemenweide. Beter kan niet eigenlijk. Gewapend met schroefboormachine en mijn boortjes van 3-4-5-6-8 mm doorzeefde ik de boomstronk. Ik ben eens benieuwd of de solitaire bijen tevreden zijn met deze huisvesting. Ik heb ook enkele gaten rechtstreeks in de schors geboord, benieuwd wat onze gevleugelde vrienden hier van gaan vinden.
Voor de zomer plaats ik in ieder geval een nieuwbouwcomplex, want dit hotel gaat geen jaren meer meegaan…
Ik ga als het wat droger is wel nog eens alle gaatjes uitblazen met een compressor.

Morgen heb ik een dag verlof genomen. De eeuwige optimist in me hoopt in ieder geval morgennamiddag in de tuin te kunnen werken

13 gedachten over “Werkonderbreking

 1. Dat is echt een heel mooi en groot insectenhotel.
  En volgens mij kan hij nog jaren mee hoor.
  Tenzij je hem uit de weg wil hebben.
  Maar dan kan je hem alsnog gewoon plat ergens neerleggen toch ???

  1. De stronk niet in de beste conditie, hij gaat vroeg of laat omvallen. Die stronk wil ik daar niet weg, hij staat midden in een (geplande) wilde bloemenweide. Wanneer de boom omvalt zal hij daar blijven liggen, tot hij helemaal vergaan is. Sommige stukken worden nu al rot, ik hoop dat hij nog enkele jaren rechtop blijft staan.

 2. Jij moet toch een echte die hard zijn als je met dit guur weer buiten wil werken.
  Maar een insectenhotel is natuurlijk wel de max. Dat gaat er hier ook nog wel eens van komen.

 3. Een insectenhotel staat op mijn ‘to do’-lijstje. Maar dan wel een zelfgemaakt omwille van het plezier van het knutselen.
  Morgen buiten werken? Ik vrees er wat voor, eerlijk gezegd.

  1. Dat tweede zal ook hier helemaal zelf gemaakt zijn, inderdaad vanwege het plezier van het knutselen.
   Ik moet wel buiten werken, anders heb ik geen excuses om de tuinberging niet op te ruimen…

  1. Ik heb toch een tijdje getwijfeld hoor. Ik denk dat het een pruimenboom is, en dat de paddestoelen die erop groeien loodglansschimmel is. Maar de boom is toch zo mooi, dis hij blijft staan. En ik let op hoe en wanneer ik alle pitfruit snoei.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: