Verhuis

Het is ondertussen al bijna een maand geleden dat de Fruitberg verhuisde van blogger naar WordPress. Het spreekwoord zegt ‘Nieuwe bezems vegen schoon’, even kijken of dat kloptTen eerste vind ik de stijl van de nieuwe blog beter dan de oude. Bovendien zijn er een heleboel extra toeters en bellen, en laat me maar toegeven, daar houd ik wel van. Ook zijn er wat meer gegevens beschikbaar wat betreft de statistieken (geschiedenis van het aantal bezoekers van één pagina doorheen de tijd, het aantal clicks naar andere websites vanaf mijn site, het aantal bezoekers en het aantal pageviews,…). De statistieken zijn ook een stuk coherenter dan bij blogger  Dynamic views (waar mijn aantal pageviews verdubbelde door van lay-out te veranderen).
Bovendien is niet langer 40% mijn bezoek afkomstig uit de Verenigde Staten.  Is dat belangrijk. Natuurlijk niet. Niemand klaagt nog over moeilijkheden om te reageren, dat vind ik wel fijn. Ook krijg ik geen melding meer wanneer ik zelf reageer op een bericht.

Zijn er dan geen nadelen aan het leven in WordPress-land? Toch wel. De lay-out van een bericht verzorgen is wat minder evident in WordPress, maar ’t schept ook extra mogelijkheden. En ik mis sommige instellingen van enkele blogger-widgets. Ook zijn sommige navigatieopties iets minder logisch.

Een logisch gevolg van de verhuis : er komen nog altijd meer mensen via zoekopdrachten op mijn oude blogger site terecht dan op de nieuwe WordPress blog. Maar dat zal na verloop van tijd wel veranderen.

Zou ik andere mensen aanraden om over te stappen. Neen. Helemaal niet. Tenzij ze daar zelf zin in hebben. Heb ik spijt van mijn overstap. Evenmin. Dus het afraden zou ik ook niet doen. Uiteindelijk had ik nog een andere motivatie om over te stappen.

3 gedachten over “Verhuis

      1. Ik heb jarenlang een volledig zelfgebouwde website gehad voor ik ging bloggen.
        Enerzijds had ik dus de domeinnaam al geregistreerd, anderzijds was ik alle mogelijke vrijheid gewend. En dat maakte dat blogger en wordpress.com toch net iets te veel als keurslijf aanvoelden… (Alleen al het feit dat ik niet zonder meer elk bestaand thema, of elke voorhanden zijnde plugin kon installeren maakte dat ik al binnen een paar weken WordPress zelf geïnstalleer had staan.)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: