Compostzever

Aangezien de grond nog steeds bevroren is hebben we vandaag nog verder geknutseld in de tuin… Toen we twee jaar geleden verhuisden, verhuisde de inhoud van de compostbak mee. Ondertussen is de eerste compost voldoende gerijpt om aangewend te worden in de tuin. Tijd om een compostzeef te maken, zodat ik het kaf van het koren kan scheiden. De zeef is een bak, ondersteund door 8 wieltjesdie over een tafel heen kan rijden. In gebruik is dit erg makkelijk : Je gooit die bak vol met compost, rolt de bak enkele keren heen en weer over de tafel, en de compost valt door het gaas. De grote stukken blijven liggen. Natuurlijk is het handiger wanneer je dat zeven uitstelt tot wanneer de compost niet langer bevroren is, maar ’t werkt erg vlot. Heel de constructie pas perfect in één van de vier compostbakken, maar dat is slechts een tijdelijke oplossing, aangezien die bak dit jaar echt nodig ga hebben in het composteringsproces. Op die laatste foto lijkt hele de constructie schots en scheef, maar in dit deel van de tuin is de bodem niet erg vlak, dit dank ik aan een gezamelijke inspanning van Mijnheer Mol en Woelmuis.

17 gedachten over “Compostzever

  1. Zoonlief heeft al een heel assortiment aan compostzeven, dus ik ben in dubio:
    Ga ik hem deze blogpost laten lezen, omdat hij dan binnen de kortste keren aan het knutselen gaat?
    Of ga ik hem deze blogpost niet laten lezen, omdat hij anders binnen de kortste keren aan het knutselen gaat?

    1. De eerlijkhied gebiedt mij te zeggen dat ik het idee elders heb opgepikt, ik heb de installatie wel wat robuuster gemaakt. En die titel, jouw pruimentijd ging niet direct over pruimen, enfin, toch wel, maar… 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: