Deze sluipvlieg zag ik vandaag op H. ‘Hot Chocolate’, een nauwe verwante aan H. ‘Anthony Bullivant‘ van gisteren, maar dan ééntje met bruinrode bladeren en roze fertiele bloemen.
Dit beestje had ik nog niet eerder gezien. Deze vlieg eet zelf nectar en pollen, en dropt haar eitjes op een stinkwants (ééntje per wants). De larve boren zich dan een weg in de onderbuik van die wants… De natuur kan wreed zijn.
Deze spin ving deze vlieg net voor ik kon scherpstellen. Dit is een spin die geen web maakt, maar actief op insecten rooft vanuit een hinderlaag. Voor de vlieg start een lange doodsstrijd, spinnen verteren hun prooi grotendeels extern (het gif heeft ook een verterende werking)…
Een echt horrorlogje, dit!
Survival of the fittest, heet dat dan
Pfff…, de wet van de sterkste…
Lie(f)s.
Ook in de Fruitberg
Ja, het is eten of gegeten worden. Nog een geluk dat wij mensen elkaar niet (letterlijk dan) (meer) opeten. Op Dr Hannibal na dan. Of een occasionele mensenetende gek.
Ik had tot vandaag alleen nog van de sluipwesp gehoord. Een heel mooi beestje en nog nuttig ook. Ze worden wel ingezet als bestrijdingsmiddel in de landbouw. Daar mogen ze zich dan tegoed doen aan voor dat gewas schadelijke insecten.
Ik vind dit geen horror logje hoor; ik heb erger gezien. En voor spinnen ben ik niet bang. Als kind ving ik al kikkers met m’n blote handen. Er zat een jonge pad in het gras vanmiddag. Die heb ik zijn gang laten springen.
Sluipwespen leggen hun ei meestal in een insect, sluipvliegen leggen hun ei op het insect.
Inderdaad de wet van de sterkste. Bedankt voor de informatie over de wesp- of tijgerspin.
Dat was graag gedaan. Hier heb ik die spin al weer een tijdje niet meer gezien
Prachtig beestje, weer mooi in beeld gebracht!
Heb gisteren aan jou gedacht want vond in de Plantentuin verschillende Clerodendrum Bungei…
en, ze zijn mooi heh?
En ze geuren lekker!
Welke plant begint met H.?
Het is een Hydangrea