Cylindromyia bicolor

Deze sluipvlieg zag ik vandaag op H. ‘Hot Chocolate’, een nauwe verwante aan H. ‘Anthony Bullivant‘ van gisteren, maar dan ééntje met bruinrode bladeren en roze fertiele bloemen.

Dit beestje had ik nog niet eerder gezien. Deze vlieg eet zelf nectar en pollen, en dropt haar eitjes op een stinkwants (ééntje per wants). De larve boren zich dan een weg in de onderbuik van die wants… De natuur kan wreed zijn.

DS1_6033

 

Deze spin ving deze vlieg net voor ik kon scherpstellen. Dit is een spin die geen web maakt, maar actief op insecten rooft vanuit een hinderlaag. Voor de vlieg start een lange doodsstrijd, spinnen verteren hun prooi grotendeels extern (het gif heeft ook een verterende werking)…

DS1_6025.jpg

13 gedachten over “Cylindromyia bicolor

  1. Ja, het is eten of gegeten worden. Nog een geluk dat wij mensen elkaar niet (letterlijk dan) (meer) opeten. Op Dr Hannibal na dan. Of een occasionele mensenetende gek.
    Ik had tot vandaag alleen nog van de sluipwesp gehoord. Een heel mooi beestje en nog nuttig ook. Ze worden wel ingezet als bestrijdingsmiddel in de landbouw. Daar mogen ze zich dan tegoed doen aan voor dat gewas schadelijke insecten.
    Ik vind dit geen horror logje hoor; ik heb erger gezien. En voor spinnen ben ik niet bang. Als kind ving ik al kikkers met m’n blote handen. Er zat een jonge pad in het gras vanmiddag. Die heb ik zijn gang laten springen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: