Helenium ‘Loysder Wieck’

Nog een nieuwe plant in de nectartuin. Deze Helenium is een aparte verschijning, met de ietwat opgerolde straalbloemen (wat wel eens de bloemblaadjes worden genoemd, maar Helenium is een composietbloemige). Deze straalbloemen zijn geel aan de bovenzijde, en bruinrood aan de onderkant. Aangezien die straalbloemen een beetje opgerold zijn, krijg je een soort tweekleurig effect, vanop afstand lijken de bloemen oranjebruin.

De kleur is dus helemaal niet schreeuwerig. De planten zijn begin dit jaar aangekocht, het zal nog wel een jaartje of twee duren alvorens de aangekochte planten samen een mooie ‘pol’ gaan maken.

Deze cultivar is trouwens ook één van de ‘signature plants’ van Piet Oudolf, en in heel veel van zijn projecten terug te vinden.

DS1_6020

12 gedachten over “Helenium ‘Loysder Wieck’

    1. Dat zijn waarschijnlijk hoornaars. Eerst controleren of het geen Aziatische hoornaars is (google eens), indien dat wel het geval is ONMIDDELLIJK het meldpunt van https://vespawatch.be/ contacteren, om het nest te laten opsporen en vernietigen.
      Naar alle waarschijnlijkheid is het de inheemse hoornaar, hier eten die ook wel eens van een appel of een pruim, maar de schade blijft beperkt, en ik doe daar dus niet tegen.

  1. Mooi! Ik kende deze soort al, maar ik heb hem (nog) niet. Ik heb wel aan aantal andere soorten waaronder ‘Wyndley’, ‘Moerheim Beauty’, ‘Sahin’s early flowerer’.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: