Thalictrum

Een genus dat echt wel bij mijn favorieten behoort. Het blad van Thalictrum heeft veel weg van dat van Akelei, het zijn dan ook verwante planten. Maar terwijl Akeleien laag blijven, kunnen sommige Thalictrum meer dan 2 m hoog worden, zoals ook deze ‘Elin’. Maar zelfs met die hoogte blijven het best bescheiden planten, die erg ‘transparant’ aandoen.

De prachtige bloei is pas voor over enkele weken, ondertussen is het blad, dat nu al een meter hoog prijkt, best te pruimen.

 

10 gedachten over “Thalictrum

  1. Die bij mij is al bijna uitgebloeid, maar ik heb geen idee welke variëteit het is. Heerlijke borderplant inderdaad!

  2. En nu ben ik jaloers 😉. Ik heb hier ook een Thalictrum die hier sebiet al ‘alle hoeken van den hof gezien heeft’. Maar nergens staat hij naar zijn goesting en blijft hij petieterig klein. Heb jij tips?

    1. Welk ras? T. rochebrunnianum wou hier ook voor geen meter groeien. Thalictrum delavayi wel op de juiste plek. De makkelijkste planten zijn volgens mij ‘Anne’ en ‘Elin’, hybrides. Thalictrum zijn bosrand-planten, zet ze dus op een plek in de halfschaduw, en zorg voor voldoende humus in de grond.

      1. ’t Is een T. aquilegifolium. Hij staat nu aan de rand van ‘het vogelboske’. Misschien moet hij nu teveel concurreren met de struik ernaast. Ik verzet hem nog één keer en zal hem wat compost geven… Merci voor de tip!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: