(kam)Pioen

De eerste pioenen zijn sinds vorige week van de partij. De eerst bloeiende pioen is mijn tuin is P. delavayi, een boompioen die het uitstekend doet in de Fruitberg.  De struik heeft nu echt tientallen knoppen. Hommels zijn verzot op de bloemen.

DS1_5572 (2)

De Gele boompioen Paeonia lutea, bloeit veel bescheidener, enkele bloemknopen maar. Het blad van P. delavayi is ook mooier volgens mij.

DS1_5529 (2)

De eerste kruidpioen is P. ‘Early windflower’, een eenvoudige kruising tussen twee botanische pioenen. Dat is duidelijk te zien aan de groeiwijze en bloeiwijze van de plant, die erg natuurlijk aandoet. De plant groeit zeer snel in mijn tuin.

DS1_5542 (2)

DS1_5541 (2)

9 gedachten over “(kam)Pioen

  1. Mooi! Ik begin ook in de ban te geraken van Pioenen. Vroeger kreeg ik ze niet in bloem. Maar sinds ik ze in het voorjaar een beetje paardenmest geef, doen ze het hier zo goed… Plezant!

  2. Dit logje komt goed van pas. Ik was me net aan het oriënteren op pioenrozen. Ik ben bezig mijn van oorsprong bos/parktuin wat te ver”bloemen”.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: