Amsonia

Een wat minder bekend geslacht van vaste planten, afkomstig uit Noord-Amerika met blauwe, stervormige bloemen. Ze hebben wat tijd nodig om een mooie pol te vormen, bloeien erg vroeg maar blijven ook nadien nog erg aantrekkelijk (mooi blad). Sommige Amsonia soorten hebben erg mooie herfstkleuren.

DS1_5551 (2)

De planten zijn zeer goed bestand tegen droogte, nog een pluspunt.

DS1_5550 (2)

3 gedachten over “Amsonia

  1. Hier staat sinds vorig jaar Amsonia ‘Blue Ice’. De polletjes staan blakend gezond maar zijn inderdaad niet zo erg aangegroeid. De knoppen zitten gereed maar in Fruitberg is alles wat rapper dan hier hè. Ik ben nog in blijde verwachting van bloemen … 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: