In Bloei

DS1_5395 (2)

De eerste akeleien staan in bloei. Alle telgen van het geslacht akelei hebben de droogte vorig jaar zéér goed doorstaan, want de planten zijn dit jaar erg groot in vergelijking met andere jaren.

DS1_5405 (2)

Ook Galium odoratum, lievevrouwebedstro, staat nu prachtig in bloei. Ik had in den beginne wat twijfels met betrekking tot de bodembedekkende kwaliteiten van dit plantje, maar ten onrechte

DS1_5457 (2)

De eerste keer in bloei in mijn tuin: Viburnum lantana, de wollige sneeuwbal.

DS1_5459 (2)

De enkele meiklokjes die ik uit de tuin van mijn grootvader recupereerde, zijn ondertussen gestaag uitgebreid (https://fruitberg.blog/2013/09/15/de-tuin/).

Foto helemaal boven; ook in goede doen dit jaar: daslook.

10 gedachten over “In Bloei

  1. die ik vorig jaar uit een tuin verderop heb gered staan hier langs het terras aan de zuidwest kant ook te bloeien en geuren. Die oude onder de beukenboom nog niet. Alweer zo’n mooi bloempje met jeugdsentiment.

  2. Excuus voor het gepruts. Woensdagavond is de bliksem ingeslagen in mijn huis. Ik heb nu even slechts de iPhone om het www te bezoeken. Gepriegel op te kleine toetsjes.

      1. Nee voor dat laatste. De bliksem sloeg o.a. in op de laptop die ik dus op schoot had. Wat gek is omdat een bliksemstraal kabels en leidingen zoekt. De Apple Store had nog nooit zoiets gezien. Apparatuur total loss. Ik heb inmiddels al nieuwe gekocht.

  3. Galium odoratum heeft bij ons serieus afgezien van de droge zomer. Heel wat stukken zijn verdwenen. Gelukkig komt er hier en daar nog een toefje op.
    De Akeleien staan hier ook heel hoog was me al opgevallen. Ze gaan bijna bloemen. In Fruitberg is alles net iets vroeger, heb ik al gemerkt. 😊

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: