De Tuin


Een foto van de schaduwtuin na het aanplanten. Nu hopen dat ik niet teveel last krijg van woelmuizen in dit gedeelte van de tuin, volgend jaar zouden alle planten al een stuk groter moeten worden (omdat ik ze dit jaar geen voeding heb gegeven in hun potten, en dan worden de bladeren kleiner.

Tegen de volgende ‘Eerste zicht‘ foto gaan er al heel wat hosta verder verdord zijn, vandaar even deze tussenstand.

En ja, U heeft dat goed gezien, er is een nieuwe ‘bewoner’ in de tuin. Een geschenk van vrienden, ik heb hem maar in de tuin gezet…

De bamboestokjes links vooraan op dit beeld beschermen een meiklokje, dat plantje komt rechtstreeks uit de tuin van mijn overleden grootvader, en mag nu mijn tuin overwoekeren (’t is niet het enige plantje dat ik heb gerecupereerd, wel ’t enige in de schaduwtuin.

Verder staat de Salvia uliginosa er ook erg mooi bij,één van de weinige bloemen die echt blauw zijn (zonder paarse tinten). Trekt vooral hommels aan (maar die preferen toch de Agastache, Calamintha nepata  en Verbena bonariensis in die buurt). De planten lijken nu hun volle hoogte te hebben bereikt (bijna 2 meter), en zijn volledig winterhard want ze hebben deze winter buiten overleefd. ’t Is ook dé kampioen van ’t stekken (plant wortelt enorm snel).

Nog ééntje waar je nu niet naast kan kijken ; Sedum ‘Mr Goodbud’. De lichtroze Sedum-variëteiten spreken me weinig aan, deze is nu een echte, mooie blikvanger in de tuin, die goed gaat combineren in de paarse border.

19 gedachten over “De Tuin

    1. Nog niet helemaal vol, ik heb wel geen plaats meer voor hosta, en ik twijfel een beetje over de manier waarop ik andere schaduwplanten heb geïntegreerd. Indien nodig verwijder ik de minst goede hosta over enkele jaren.

  1. Niet zozeer koude, maar vooral natte winters kunnen de Salvia uliginosa de das omdoen.
    Benieuwd naar het moment dat de hosta’s zich ten volle zullen hebben ontwikkeld. Zo’n grote groep zal ronduit schitterend ogen.

      1. Onze katten zijn gespecialiseerd in het straal negeren der woelmuizen, helaas. Maar ik heb wel al een paar jaar geen last meer van die beesten in mijn moestuin dankzij die stinkbolletjes van BSI. Elk jaar een tiental daarvan mee in de grond samen met de planten en geen woelmuis meer te zien in dat stuk tuin.

  2. De nieuwe bewoner ziet nog wat bleek, hij staat toch niet teveel in de schaduw?!? die hangmat, wat heerlijk! Je krijgt direct een lente- en zomers gevoel als je hem ziet hangen! Leuk, dat je het meiklokje uit de tuin van je grootvader hebt kunnen redden. Het is misschien allemaal emotie, maar toch is het een fijn gevoel en ik hoop dat ‘ie maar heel mooi mag groeien en bloeien!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: