Geduld wordt beloond

Bijna 10 jaar geleden kocht ik me een 50 cm hoog plantje ‘Magnolia laevifolia’ aan, een wintergroene telg uit het Magnolia – geslacht. Ondertussen is dat plantje een behoorlijke plant geworden die ieder jaar een drietal weken alle aandacht opeist.

DS1_5407 (2)

De plant lijkt voldoende winterhard voor onze winters, want vorstschade heeft deze plant nooit opgelopen, ook niet bij temperaturen van -10 °C.

DS1_5406 (2)

10 gedachten over “Geduld wordt beloond

  1. Wat een prachtige bloem. Werkelijk schitterend.
    Daar steekt mijn magnolia wel heel schriel bij af. Welgeteld 1 roze bloem heeft hij dit jaar weten te produceren. Vier jaar, fraai gevormde takken, maar bloeien… vorig jaar wel 3 hele bloemen. Ik denk dat hij gaat verhuizen.

  2. Lijkt me een elegante Magnolia! In jouw tuin valt toch altijd vanalles te ontdekken hè, prachtig! Spijtig dat je zo ver woont … Of misschien juist goed, je zou me regelmatig uit je tuin moeten jagen… 😜

  3. Mijn ouders hadden een mooie magnolia in de voortuin, en in de tuin van mijn kot stond er ook een grote magnolia-boom. Die veranderde in bloeitijd altijd in een enorme witte wolk. Prachtig. Ik hou heel veel van magnolia´s, fijn dat je me daaraan deed herinneren 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: