Nog drie weken

Over drie weken zijn het de eco-tuindagen van velt. Zoals al eerder aangegeven, is de Fruitberg dit jaar opnieuw van de partij.

DS1_4679
In de bloemenweide is het nu nog steeds vooral de koekoeksbloem die het hoge woord voert. Maar de margrieten en klaprozen zijn binnen een week ook al van de partij

En eerlijk gezegd, de tuin ligt er nu prachtig bij. Zowat alles is perfect uitgegroeid, en heel wat planten gaan duidelijk de komende weken starten met bloeien.

De foto’s zijn vrij laat getrokken, bij een laagstaande zon. Om ideale plaatjes te maken had ik nog even moeten wachten en een statief er bij nemen, maar daar had ik nu even geen zin in.

DS1_4682
Een stukje border

Tenzij één of ander onweer de boel toch nog zou verpesten, is dit het eerste jaar dat ik meedoe met een tuin die er echt al wat volwassen begint uit te zien.

DS1_4684
In de nectartuin is ook zo goed als alles mooi opgegroeid, en zijn grote delen dichtgegroeid. Akeleien, Polygonum bistorta, Muurbloem en koekoeksbloem staan nu enthousiast in bloei.
DS1_4685 (1)
Dit stukje ziet er nu nog kleurloos uit, maar over twee weken kan je gewoon niet naast de Buddleija alternifolia kijken die helemaal lavendel zal opkleuren,. Of toch, om de Salvia’s in bloei te bekijken.

14 gedachten over “Nog drie weken

  1. De tuin is prachtig, inderdaad volwassen geworden.
    Verwonderlijk hoe schitterend begroeid de vijver en de oevers al zijn, na zo korte tijd.
    Jammer dat de Fruittuin zo ver is !
    Hartelijke groet van Zem.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: