Klaver

Deze Trifolium ochroleucum is een dankbaar onderwerp voor een macro-opname. Deze klaver wordt een halve meter hoog, de bloemen zijn bijna 5 cm groot.

DS1_2689

Om verder te gaan in het thema wit : Cornus kousa ‘Blue Shadows’ bloeit dit jaar voor ’t eerst echt uitbundig. Deze variëteit onderscheidt zich van andere cultivars door de diepgroene bladeren.

DS1_2683

En nog meer wit : de Crambe cordifolia staat nu voor de eerste keer in bloei. Een wolk van kleine witte bloemetjes. Het duurde 3 jaar voor deze plant bloeide. Hier en daar lees ik dat de plant na het bloeien zou verdwijnen, maar ik zie dat mijn plant alvast enkele jonge scheuten heeft gevormd, zodat ik er goede hoop op heb dat ik de plant kan overhouden. De plant zou ook erg lekker zijn (daar zijn de slakken het iig over eens), maar staat hier als sierplant. En dit is niet onze inheemse Crambe maritima (zeekool) maar een kaukasisch familielid (Crambe cordifolia).

DS1_2713

Een detail van de bloemetjes:

DS1_2717

 

4 gedachten over “Klaver

  1. De Cornus Kousa is prachtig, en de Crambe cordifolia spectaculair.
    Ik ben benieuwd naar de bloei van mijn zeekool later in jaar.

  2. Hé, die Trifolium ochroleucum ken ik niet. Lijkt me ook nog tof voor in onze voortuin. Woekert die niet? Alle buxus en lonicera is er nu uit dus ik heb een onbeschreven blad waar ik mijn gangen kan in gaan. Maar ik ga nu eerst phacelia zaaien zodat een eventueel hete zomer me niet kan ambeteren. Dan in de winter compost toevoegen want de grond ziet er maar ‘magerkes’ uit en dan in het voorjaar planten. Zo kan ik een hele winter snuisteren op google…

    1. Woekert niet, bloeit wel niet heel lang. Als het een plekje in de zon is, zou je (en indien voldoende droog) ook Gaura kunnen aanplanten, bloeit helemaal tot aan de vorst en is ook een geweldige nectarplant (engelse naam: beefblossom), wel de soort en geen cultivars, want die zijn steriel.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: