Bloemenweide v2

De eerst aangelegde bloemenweide is niet meer, want daar ligt nu een vijver. Tijd voor een nieuwe bloemenweide dus.

Bij de graafwerken voor de vijver werd alle grond achterin de tuin verzameld. Na het vullen van de leemvakken in de vijver had ik verwacht dat er iets minder grond zou overblijven dan in werkelijkheid het geval was. Ik had gedacht om er een klein ‘heuveltje mee aan te leggen, maar dat zou dus toch een flinke heuvel geworden zijn.

In de toontuinen van de Chelsea Flower Show zie ik wel eens een tuin passeren waarin een bloemenweide met reliëf is aangebracht, en dus dacht ik ‘Waarom dat hier eens niet proberen’. Met een zondagnamiddagje grondverzet met kruiwagen, schop en landhark kwam ik tot het volgende resultaat. Fijn dat het tot dan redelijk droog was gebleven, want maandag zou die klus niet gelukt zijn na de zware regenval van zondagnacht.

DS1_2089
De situatie voor de start

In dit landschap werden alle planten uitgeplant die ik had gerecupereerd uit het stukje bloemenweide-dat-vijver-zou-worden. Verder plantte ik er ook nog een reeks aangekochte Knautia arvensis, Leucanthenum vulgare, Campanula rapunculus en Campanula rapunculoides aan,

Over een week zaai ik er nog een mengsel van éénjarigen uit. Veel werk, maar ’t fijne is wel dat ik hier geen graszoden moest verplaatsen alvorens te beginnen, en eigenlijk redelijk arme grond gebruik voor de bloemenweide…

16 gedachten over “Bloemenweide v2

  1. Erg speciaal. Dit heeft absoluut een grote slaagkans, en al zeker met een mengsel van eenjarig bloemenzaad. Ik ben er bij een klant ook mee bezig, weliswaar vlak, maar voorafgaand diende er aldaar wel te worden afgeplagd.

  2. Ja zo komt van het ene project het andere.
    Heel boeiend zo’n weide met reliëf, je krijgt daardoor toch verschillende condities voor de planten.

  3. De regen van de laatste dagen heeft ervoor gezorgd dat mijn bloemenweide aan het kiemen is. Er ligt trouwens ook een heuveltje in, niet zo netjes, van de kat van de buren vrees ik 😦

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: