Vijver Aflevering 2

Net voor het paasweek-end was de tijd gekomen om de vijverfolie te leggen.

Vooraleer we met de folie startten legden we beschermingsdoek in de put. Die beschermt de folie tegen stenen maar maakt het leggen van de folie ook eenvoudiger, de folie glijdt beter over die doeken. en met die wallen leek me dat een groot voordeel.

Dan was het tijd om de folie aan te leggen. Een flinke klus om met zijn tweeën af te werken. Het gewicht van de folie bedraagt ongeveer 80 kg, en zo’n rol is een redelijk ‘lomp’ gewicht. En ’t was niet de bedoeling om de lemen wallen te beschadigen tijdens het aanbrengen van die folie.

Maar na wat geknoei slaagden we er in om de folie juist te leggen zonder de wallen te beschadigen. Van zodra de folie goed lag, werd de vijver gevuld tot aan de hoogte van de voet van de wallen (zodat daar geen extra druk op gezet zou worden.

Daarna werd de plantenzone opgevuld met de leemgrond uit de put. Ondertussen werd de kraan van het water opnieuw opgezet. Na drie uur aanlopen met kruiwagens was de vijver bijna volledig gevuld. Ik wacht met het verder vullen van de vijver tot ik de planten heb aangeplant, zo maak ik minder  ‘stof’. En die planten aanplanten en de randafwerking, dat wordt waarschijnlijk een werkje voor volgende week.

De wallen hebben het in ieder geval stand gehouden (zoals ik eigenlijk wel verwachtte). Ik heb nu rondom de vijver plantzones van 60 – 100 cm breed, met 30-50 cm diepe grondlaag. Daar zouden de planten zich goed moeten in kunnen voortplanten.

10 gedachten over “Vijver Aflevering 2

  1. Knap werk!
    Als beschermingsdoek wordt wel eens geadviseerd je oude dekbed onder het folie te leggen 😉
    Vooral die natuurlijke kleirand spreekt me aan. Dat gaat heel erg mooi worden.

  2. Je hebt, ter inhuldiging, toch wel een duik genomen in deze klare plas? (Zulks deed ik indertijd alvast toen mijn vijver pas gevuld was. 😉 )
    Benieuwd naar het vervolg!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: