Ratelaar

De bloemenweide leek dit jaar al iets meer op een bloemenweide dan op een bloemenakker. Voor volgend jaar wil ik ook ratelaar inzaaien.

Ratelaar is een geslacht van planten die parasiteren op grassen en klavers.  Mijn grond is misschien nog iets te vruchtbaar voor ratelaar, maar we starten toch nu al met een eerste poging om hem in te zaaien. Ratelaars zouden de groei van grassen in de bloemenweide onderdrukken…

De introductie van ratelaar is een oefening die niet zo eenvoudig blijkt. Onder meer Annetanne had heel wat jaartjes nodig om succes te boeken.

In een uitzending van Gardeners’ world besteedde Monty Don een maand geleden ook aandacht aan ’t inzaaien van ratelaar. Zijn techniek bestond er in het gras erg kort terug te maaien, daarna het zaad uit te zaaien en alles goed aan te stampen. Omdat het contact van ’t zaad met de grond van groot belang blijkt te zijn.

Ik dacht toen al onmiddellijk terug aan ’t logje van AnneTanne, en ’t succes rond de wandelpaadjes… Ik heb hier in ieder geval een stukje bloemenweide erg kort afgemaaid en na het inzaaien nog even flink over dat stukje bloemenweide gelopen.

Nu hopen op succes.

13 gedachten over “Ratelaar

  1. Ik volg met vel belangstelling, de bloemenweide is hier “in de maak ” en het zal nog wel enkel jaren duren voor die voldoende verarmt is, maar tegen dan heb ik hier toch al veel kunnen opsteken. Succes.

  2. Bij de morgenster kost een zakje ratelaar 1,70€. Weet wel niet hoeveel er daar juist in zit. Maar de prijs die je er nu voor betaald hebt vind ik ook wel enorm veel. Ik had het je gratis willen opsturen!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: