Meer

Langzaam wordt het ook in de tuin zichtbaar dat het lente is. De hosta lopen uit en de eerste planten staan in bloei. De eerste frisgroene blaadjes aan de bomen brengen nog extra levenslust  in de tuin.

Deze vaste judaspenning (Lunnaria rediviva) is er veel vroeger bij dan ik had verwacht. Ik prefereer deze boven de tweejarige (die hier ook staat).

Niet direct een teken dat het lente is, want eigenlijk is deze overblijvende ossentong gewoon niet gestopt met bloeien. Het plantje zaait zich wel redelijk flink uit, dus onder controle houden is geen luxe.

De pruimen staan in bloei. Voor ’t eerst in vijf jaar is er bloesem op alle pruimenbomen, dat wordt een flinke oogst.

Narcissus ‘Thalia’ is een vrij late Narcis, wel een hele mooie.

Nu we een weekje verder zijn en de eerste fruitbomen en -struiken in bloei staan, hebben de solitaire bijen voldoende drachtplanten. Maar een weekje geleden stond er hier erg weinig in bloei. Toen was deze Ribes sanguineum de trekpleister voor de metselbijen. Deze Ribes is nochtans uitheems (Verenigde Staten). Insecten prefereren inheemse planten, hoor ik onder meer Natuurpunt rondbazuinen. Maar zowel vroeg op het seizoen (en ’t zelfde geld laat in ’t seizoen) zijn er nu éénmaal uitheemse planten die het beter doen .

 

12 gedachten over “Meer

  1. Het viel me ook op dat de vaste judaspenning er vroeg bij is dit jaar. De narcissen zijn hier trouwens nog lang niet uitgebloeid, ik heb er echter geen flauw benul van welke variëteiten het zijn.

  2. Ja, deze week is het lentegevoel niet meer te ontlopen. Veel moois al te zien in de Fruittuin.
    We lopen hier wel wat achterop, vergeleken bij jullie, maar ook hier gaat het nu snel. De vele regen zorgt voor veel sappig groen, de zon en de warmte blijven nog wat achter.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: