Fotoverhaal van de week 16: Zwemmen!

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Mijn beide zonen hebben een aantal jaren gezwommen bij de lokale zwemclub. ’t Was al snel duidelijk dat geen van beide de nieuwe Michael Phelps was, maar dat maakte ons niet uit. Zwemmen is een erg leuke sport, gezonde beweging voor heel het lichaam. Zo nu en dan namen ze deel aan de obligate zwemwedstrijden. Eén keer per jaar namen ze deel aan een zwemtornooi in Bastogne.

Wat mij betreft een verademing in vergelijking met de Vlaamse wedstrijden. De wedstrijdleiding was er veel gemoedelijker . Een zwemwedstrijd vergt heel wat juryleden (voor een zwembad met 8 banen heb je eigenlijk bijna 30 officials nodig), en dus wordt de ouders gevraagd om op te treden als aankomstrechter, tijdsopnemer of keerpuntrechter. Na een kort examen ben je ‘klaar’ om op te treden als official, maar spijtig genoeg lijken een aantal mensen hun taak net iets te ernstig op te nemen en mensen uit te sluiten omdat ze twijfelden of ze geen fout hadden gezien – tenzij het kind in kwestie van hun club was natuurlijk. Vaak zorgt de zwemrechter( wedstrijdleiding) dan voor evenwicht, maar daar slagen ze niet allemaal in.

In Wallonië was de wedstrijdleiding veel lakser, en ’t publiek moest er ook niet in de tribune blijven zitten. Het zorgt voor een gemoedelijke sfeer. ’t Gaf mij de kans om er foto’s te maken van onze zwemmers, me vrij doorheen ’t zwembad bewegend, in plaats van een hele dag op de tribune te zitten (de reden waarom ik liever als official fungeerde, alles liever dan op die tribune te zitten).

Technisch helemaal niet zo eenvoudig, sportbeelden in uitermate slechte belichting, maar ’t leverde toch leuke actiebeelden op van de zwemmer(tje)s. Deze foto vind ik persoonlijk echt top, er gaat kracht van uit..

16 gedachten over “Fotoverhaal van de week 16: Zwemmen!

  1. Oh, bah, die lange middagen in bloedhete zwembaden… Ik heb ooit voor de opdracht “reportage van een evenement” soortgelijke foto’s gemaakt van mijn twee zonen.
    De officials die toen “model” waren waren ook zo van die muggenzifters, en zoon twee kreeg zijn gouden medaille bijna niet, omdat het manneke naar huis was voor de prijsuitreiking. Gelukkig heeft onze clubvoorzitter ze dan toch meegekregen.
    Die foto is inderdaad een topper.

  2. Schitterende foto. Hier geen zwemmers. Wel een voetballer met wekelijkse matchkes en frequente tornooien, en een schermer met een tornooi of vier per seizoen. Als begeleidende vader ga ik er van uit dat ik derhalve ook mijn portie sport per week scoor 😉

  3. Sterke foto, mooi actiebeeld. Zoomlens ? Want ofwel stond je zelf in het water, ofwel botste de zwemmer bijna tegen de zwembadrand aan 🙂

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: