Appeltje voor de dorst

Iedere week is er weer een extra appelras rijp. De oogst is dit jaar erg goed, alhoewel ik heel wat vruchten verloor aan wormstekigheid. De rupsen van de fruitmot hebben zich jaar vrolijk te goed gedaan aan de oogst, maar bij de meeste rassen blijven er nog heel wat onbeschadigde vruchten over.

Volgend jaar moet ik sneller systematisch gestoken vruchten verwijderen. Ik zou op termijn ook nog carpovirusine kunnen aanwenden, een biologisch insecticide dat alleen de fruitmotrups treft (dit is een virus, geen gif), maar voorlopig wil ik toch nog enkele jaren proberen zonder.

Ik ben uiterst tevreden over de aangeplante appelhaag. Veel van de aangepaste appelvariëteiten zijn erg lekker. en ze zorgen voor afwisseling. En nog voor ze onze fruitschaal sieren, zorgen ze voor een leuk zicht in de tuin. Allemaal rassen die je niet in de winkel aantreft, maar toch absoluut de moeite zijn.

10 gedachten over “Appeltje voor de dorst

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: