Vlinder Summer

Het blijft altijd verwonderlijk hoe onwaarschijnlijk snel de vlinders te voorschijn komen wanneer de zon terug schijnt. Nu zaterdagmiddag fladderden de vlinders door de nectartuin alsof er geen druilerige dagen waren geweest.

Ze vlogen wel niet veel rond,  ze beperkten zich tot nectar eten, en één plant was duidelijk dé vlindermagneet, Aster novae-angliae ‘Barr’s Pink’. Op een gegeven  moment telde ik 5 dagpauwogen, 3 Atalanta’s, 2 gehakkelde Aurelia’s, een koolwitje en een Boomblauwtje op één plant. Terwijl de planten nog helemaal niet flink uitgegroeid zijn (vorig jaar aangeplant). Alleen de koolwitjes blijven meer geïnteresseerd in Verbena bonariensis. Ook de andere asters kunnen de vlinders minder bekoren…

Erg fijn aan dit weer : de vlinders zijn iets trager, en dus makkelijker te fotograferen.

Smakelijk 😉

8 gedachten over “Vlinder Summer

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: