En nog druiven

Ondertussen rijpen de druiven ras na  ras af, zodat er nog steeds druiven te over zijn. Het enige probleem is dat ook de wespen ze wel lusten. Van iedere tros moeten dus wel enkele druiven verwijderen met wespenschade. Plukken doe ik daarom ’s morgens bij ’t ochtendgloren, dan liggen die geel-zwarte profiteurs nog in hun nest, en zo ben ik er zeker van niet gestoken te worden.

De meeste witte druiven zijn ondertussen geoogst. Het is nu aan de gekleurde druiven om ons te plezieren.

De roze druif Rosetta (foto boven) is waarschijnlijk de allerlekkerste. Kleine, gevulde trossen, vrij kleine bessen maar wel met een uitstekende smaak.

Sophie, een erg lekkere en makkelijke druif. Midden rechts zie je een druif die de wespen zich eigen gemaakt hebben
De laatste trossen ‘Kodrianka’, grote blauwe druiven aan stevige trossen.


Festivee, mooie trossen, lekkere bessen.

De ‘Strachinski’ rijpt niet gelijkmatig af. Ik hoop dat dat in de toekomst beter lukt, het is één van de jongste stokken in de tuin
Deze ‘Kyoho’ is een uitzonderlijke druif. Op de foto is het niet zo goed zichtbaar, maar de druiven op deze iel gevulde trossen zijn waanzinnig groot, ongeveer de diameter van een 2 EUR stuk.. Het is een tetraploïde druivelaar uit Japan, in Japan zouden de bessen per stuk verkocht, worden, in optimale omstandigheden worden ze nog wat groter..

7 gedachten over “En nog druiven

  1. Daar moet nogal wat fruit gegeten worden, zeg. Ik zou chronische diarree hebben met mijn gevoelige maag. Maar dat het er lekker uitziet, staat als een paal boven water!

  2. Heerlijk, zo’n gevarieerde druivenopbrengst!
    Ons druivengebeuren aan de zuidmuur wordt scherp in de gaten gehouden door de merel. En dat niet alleen….

  3. heb begin dit jaar druiven stek geinporteerd van kyoho en yello emperor en heb daar al verschillende druivenplanten van gekweekt in mijn hobbykas te weten drie kyoho s
    en een jello emperor. Ook heb ik gestratificeerd zaad van ruby roman druiven geinporteerd uit japan heb daar ook al 5 planten van opgekweekt die doen het ook goed en deze zijn ook al flink gegroeid heb uiteraard nog geen druiven hiervan gekweekt maar moet nog wel een paar jaar? geduld hebben . ben reuze benieuwd of ik ook zulke grote druiven kan kweken als de hier afgebeelde kyoho s laat staan de RUBY ROMAN DRUIF. ben een gedreven hobby tuinder met pensioen met een klein kasje in mijn achtertuin.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: