Goed gerief

Goed gereedschap maakt werken een heel stuk aangenamer. Nu is zo’n gereedschap soms erg duur. Maar meestal gaat zo’n gerief ook heel wat langer mee, ’t is dus ook duurzamer.

Eén van de dingen waarop ik absoluut niet wil beknibbelen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen. Tuinhandschoenen vormen daar een belangrijke schakel in. De voorbije jaren kocht ik me één of twee paar handschoenen per seizoen, maar geen van al die exemplaren gaf echt bescherming bij het snoeien van bijvoorbeeld rozen. En na enkele maanden zat ik steevast opgezadeld met handschoen met gaten. En als ik al eens handschoenen paste die meer bescherming gaven, dan waren ze vaak niet comfortabel.

Dit paar van Rostaing was niet goedkoop. Maar na een jaar zijn ze nog niet versleten, het leder voelt nog altijd erg zacht aan. Eerlijksheidshalve bieden ze geen 100% bescherming wanneer je een kruisbessentak stevig vastpakt. Maar als je rustig te werk gaat, storen zelfs die lange doornen niet. En de suède manchettes beschermen je polsen en onderarmen. Een echte aanrader dus (dit is geen verborgen reclame, ik heb die handschoenen gewoon helemaal zelf betaald (30 EUR), maar dacht dat het misschien wel nuttig was voor anderen).

14 gedachten over “Goed gerief

  1. Ik gebruik momenteel vooral dikke Latex gecoate katoenen handschoenen van Busters (type Extra Grip), maar ik kan me wel voorstellen dat je met al dat stekelig fruit wat meer bescherming kan gebruiken.

  2. Aan de verkleuring te zien, zijn de handschoenen alvast intensief gebruikt. 🙂
    Op gereedschap, of dat nou handschoenen dan wel machines zijn, beknibbel ik niet meer. In het verleden deed ik dat wél nog eens, maar de narigheden die daaruit voortsproten, bespaar ik je.

  3. Ik ga dat hier ten huize ook invoeren… niet de handschoenen maar wel het gereedschap. Ik dacht altijd een stuk goedkoper, dan koop ik er gewoon twee he. Maar ecologisch is dat niet, en leuk ook al niet omdat je soms halverwege het werk naar de winkel moogt crossen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: