Perzik ‘Benedicte’

De eerste perziken van ‘Benedicte’ kunnen geoogst worden. Terwijl de vruchten van de volledig krulziekteresistente ‘Avalon Pride’  qua smaak niet echt een hoogvlieger zijn (ik vind ze nogal melig), zijn de vruchten van ‘Benedicte’ onwaarschijnlijk lekker, beter dan sommige vruchten die je in de winkel koopt. Ze zien er ook geweldig uit, en zijn vrij groot. ‘Benedicte’ heeft enige resistentie voor krulziekte. Dit jaar was de plant enigszins aangetast, maar helemaal niet zoals de platte perzik en nectarine. Vorig jaar en ’t jaar daarvoor was er helemaal geen schade door krulziekte.

Een aanrader dus, de plant vinden is een uitdaging.

6 gedachten over “Perzik ‘Benedicte’

  1. Mooie perziken!

    Om de meligheid te verminderen heb ik al gemerkt dat ze voldoende water moeten hebben tijdens de rijping en er niet al te veel vruchten aan de struik mogen hangen. Ik geef ze behoorlijk veel water tijdens de zomer. Wat ook helpt is ze wat onrijp te plukken en in huis te laten afrijden.

    1. Bedankt voor de tip. Avalon Pride is nog altijd een primitief ras, Ik zal je tips eens proberen, maar lees op andere plekken ’t zelfde oordeel over deze variëteit (bij iemand die druppelbevloeiing toepast).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: