Stadsreus

Ik weet dat ik deze al eens vroeger heb getoond, maar deze stadsreus was echt in een tamme bui, en bleef erg rustig zitten. Dan wordt het fotograferen écht makkelijk. ’t Beestje zat hier op de Cephalaria, en ik kon zelfs de bloem draaien, zonder dat het beestje ging vliegen. ’t Beestje is nauw verwant aan de Hommelreus die ik hier enkele weken geleden toonde.

Toen ik vorig jaar iets postte over de Cephalaria gigantea, vertelden meerdere mensen me dat de plant waar ik foto’s van toonde geen Cephalaria gigantea was. Maar ondertussen heb ik nog een Cephalaria aangekocht bij een andere kwekerij (die ook andere soorten Cephalaria verkoopt), en ik zie geen verschil tussen beide planten. In the end, is dat allemaal niet zo belangrijk, de plant die hier nu staat vind ik mooi, en is een erg goede drachtplant. Vooral zweefvliegen en hommels zitten en masse op deze planten.

Op de foto hieronder zie je ook een hommel op dezelfde bloem, zo krijg je een idee van de grootte van dit insect.

7 gedachten over “Stadsreus

  1. Deze week hier ook opgemerkt en aan ’t fotograferen geweest om op mijn facebook te zetten. Is echt wel een kanjer, zat hier aan de vlinderstruik zijn deel van de nectar te pakken.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: