Bloemenweide

Vorig jaar nog giechelden de vrienden van mijn jongste zoon toen ik ze aangaf niet door de (niet zo lang daarvoor uitgezaaide) bloemenweide te lopen “Onkruidweide zal je bedoelen”, hoorde ik iemand zeggen.

Een jaar later wordt het wel duidelijk dat ze toch de naam bloemenweide verdient. De grond moet wel duidelijk nog verarmen, want sommige planten, waaronder de bolderik, schieten tot wel 2 m hoog. Op de foto’s zie je ook heel wat gras in bloei staan, vooral aan de kanten van de weide. De komende jaren zal dat gras waarschijnlijk nog wat meer ruimte innemen vooraleer de grond voldoende verarmd is. De eenjarigen zullen op termijn ook verdwijnen, de verhouding vaste planten/eenjarigen is dit jaar al flink verschoven naar vaste planten, met voornamelijk Duizendblad (Achillea millefolium), margrieten (Lecantheum vulgare) en koekoeksbloemen (Silene dioica)  …

Toen het hier gisteren flink begon te waaien vreesde ik dat door de felle wind + regen opnieuw alles plat zou waaien zoals vorig jaar, maar niets is minder waar.

 

14 gedachten over “Bloemenweide

    1. Ik denk wel dat het de komende jaren nog wat bergaf zou kunnen gaan, alvorens dit stukje er écht goed gaat uitzien. Het is in ieder geval een leuke ervaring. Ik had nooit verwacht om dit jaar zo’n resultaat te hebben.

    1. Ik denk niet dat onze grond ongeveer vergelijkbaar gaat zijn. op dit stukje leemgrond is eerst jarenlang ge-moestuinierd en daarna is dat stukje tuin gebruikt om ganzen vet te mesten

  1. Jaloers! 🙂 Ik ga eens helemaal herinzaaien denk ik, met mijn bloemenweide, want meer dan een boterbloemenzee is het nog steeds niet echt…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: