Schaduwtuin

Terwijl de dagen korten en donkerder worden probeer ik de schaduwtuin af te werken. Na het toedienen van compost en het aanleggen(kuch kuch) van het schaduwterras rest er me nog één ding te doen : het aanplanten van ’t plantgoed.

Vorige week werd er naarstig gepuzzeld met de planten in potten, en ook gisteren werden er nog potten verschoven. Dit alles met als doel een homogeen geheel te vormen én rekening te houden met de juiste standplaats. 
Daarna kon het aanplanten starten. Geen sinecure, een kleine 300 planten in potten van 3 tot 15 liter uitplanten in de tuin. Vooral omdat ik het wortelstelsel van onze notelaar zo weinig mogelijk wil beschadigen. Gisteren werden in ieder geval de eerste planten aan de grond toevertrouwd. 25 planten gedaan, nog een kleine 300 te gaan…  

24 gedachten over “Schaduwtuin

 1. Da’s een hele klus, zeg!!

  Hoop dat het niet zoveel gaat regenen als voorspeld…. voor jou… maar ook voor Junior: de kermis is neergestreken hier! Het hoogtepunt van het jaar!! (voor Junior dan)

 2. chance dat ze al effe in potten staan ;o) – nog een dikke maand en half vr de eerste vries… als ge er 10 per dag doet …. kunt ge zelfs nog een dagske plantcongé nemen ;o) korroge!!

  1. Die 2 minuten moet ongeveer kloppen. Mijn jongste zoon heeft me fantastisch geholpen, zodat alles nu in de grond zit. ENfin, niet alles, ik he bnog enkele hosta opzij gezet omdat ik die ga planten in de borders (ook al vanwege geen plaats in de Hostahoek).
   Ik ben dik content.

 3. Wow, dat is zeker geen kattenpis. Wat een aantallen! Maar volgend jaar kun je genieten van je gedane arbeid. Het zal prachtig worden… Al die hosta’s… 🙂

 4. met de handen wroeten in de grond, alles schikken, bekijken, herschikken en na de voorbereiding eindelijk planten, één van de leukste momenten vind ik dat!
  Veel plezier tijdens het vervolg … !

  1. Dat is absoluut een heel leuk moment, zeker wanneer het weer een beetje goed zit. Wat nog fijner is, is het planten van een boom, dat heeft iets plechtigs, de boom is wanneer je hem plant niet zo groot, maar je weet dat hij over 10 jaren een imposant levend wezen is geworden, een wezen dat wel 100den jaren kan leven…

 5. Wat een klus… Ging het goed met je rug gisterochtend? Sinds ik mijn hosta’s in grote potten laat kan ik er écht van genieten – het was altijd een (verloren) strijd tegen slakken. Wat een drama was het. Het leek wel alsof de slakken spontaan uit de bladeren voortkwamen, er kwam geen eind aan!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: