Druivenoogst

Dit week-end werden de eerste druiven geoogst, alle rassen rijpen ongeveer gelijktijdig af.

Witte druif ‘Arkadia’

Beide witte rassen, Arolanka en Arkadia, zijn geweldig goed: lekkere zoete bessen en vooral Arkadia met flinke trossen van méér dan 1 kg.

Blauwe druif ‘Kodrianka’

Bij de blauwe rassen oogstte ik zowel bij ‘Isabella’ als ‘Kodrianka’ een eerste tros. Terwijl Kodrianka net zoals vorig jaar goed tot uitstekend smaakt, valt Isabella wat tegen: de druif smaakt helemaal niet naar druif en de schil is vrij dik. Dat maakt de bes niet slechtsmakend, het is vooral een onverwachte smaak, net zoals bij ‘Glorie van Boskoop’. De bessen van Isabella zijn wel erg groot.

Isabella

18 gedachten over “Druivenoogst

 1. Nu had ik graag eens geweten wat je doet met alle druiven (sap ? gelei ? invriezen voor bij sausjes ? iets anders ?) Ik heb hier ook een geweldige oogst aan pitloze exemplaren, maar doe er verdorie niets mee (behalve een zeldzaam exemplaar in de mond steken). Dat het feest is voor de merels hoef ik er allicht niet bij te vertellen …

  1. Opeten.
   In theorie in de toekomst 10 trossen per stok x 18 stokken = 180 trossen.
   Wanneer er mensen op bezoek komen is het dessert per definitie zelfgekweekt fruit, in september druiven.
   Het teveel wordt aan de kippen of collega’s gegeven

 2. Mooie druiven inderdaad, maar eerder dan een ‘gelukzak’ durf ik hier de hand in te zien van iemand die weet wat hij doet wat betreft snoeien, krenten enz. Goed gedaan m.a.w. 🙂

 3. wat een mooie trossen … heel wat anders dan de kleine druifjes aan onze druivelaars. Natuurlijk worden ze in onze tuin niet gesnoeid met het oog op consumptie, maar eerder voor de sier. Ze zien er overheerlijk uit, laat ze smaken!

 4. Ik zou graag nog wat druiven in onze tuin aanplanten maar kan nergens de bovenvermelde rassen vinden bij de kwekers dat ik ken. Kan u mij een tip geven?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: