Schorspaadjes en terras

Zoals ik al eerder enkele keren aangaf: ik probeer de verharding zoveel mogelijk te beperken. In het begin van ’t jaar schreef ik al over de eerste boomschorspaadjes. Het gebruik van zo’n boomschorspaadjes wordt vaak afgeraden omdat het onkruid erin zou woekeren, maar hier blijkt niets minder waar. Ik krijg ook wel eens een vraag ‘Hoe hoe je dat proper?” Ik heb dan altijd zin om te zeggen dat ik het twee keer per week stofzuig …

Deze week werd hier een lading van 6 m³ houtschors geleverd, om verder te gaan op het ingeslagen pad.

Zo ligt er nu schors als vloerbedekking voor het schaduwterras. Ik zie me onder zo’n oude boom geen verharding aanleggen zonder de boom schade te berokkenen, en ik wou in de schaduwtuin iets heel natuurlijks.

De vraag of dat nu praktisch is als terras vind ik niet zo belangrijk, dit zou gewoon een gezellige zithoek in de schaduw onder de notelaar moeten worden. Niet meer, en ook niet minder. Wanneer de schors vastgelopen is (dat zal nog wel even duren), wordt het een redelijk stabiele ondergrond.

Nu kan ik in ieder geval starten met het uitzetten van de beplanting in de schaduwtuin.

18 gedachten over “Schorspaadjes en terras

  1. Wij hebben deze zomer 17m3 schors ingevoerd. Mijn armen waren op’t eind van de dag wat langer, maar het scheelt in woekerende onkruiden. De heermoes blijft proberen maar voor de rest valt dat goed mee. Je staat ervan versteld hoe snel die schors een vast geheel is.

  2. Is inderdaad altijd mooi, schors. wij hebben het ook wel eens gehad maar onze vervelende kat ging er altijd in graven en maakte er een rotzooi van. Stom dier. Uitleggen dat ze het niet moest doen hielp niet, helaas…;-)

  3. Ook hier alleen maar goede ervaring met boomschors; tussen onze bessenstruiken dan nog wel. Het onkruid dat erin komt, haal je er met je pink terug uit. Zeker een aanrader. En ja, wel af en toe eens bijvullen, maar da’s ook niet zo’n drama.

  4. Hmm … ik zit me hier ook m’n kop te breken over de paadjes die ik toch eens in onze hof wil aanbrengen. Het moet een natuurlijke “look and feel” blijven geven. Geen betonnen gedoe in mijne hof 🙂
    Je ziet soms wel eens bakstenen op hun zijde. Als die door de jaren heen verweert zijn door weer en wind, mos erop, … . Dan durf ik dat nog wel eens graag zien. Dolomiet, heel veel mensen zien dat slechts de eerste jaren graag. Nadien lijkt het nogal een ‘vuile’ aanblik te geven.

    Houtschors, daar zijn we hier ook al veel over bezig geweest. Aan de straatkant heb ik daar een hele hoek mee afgewerkt onder de pluimhortensias en dat is heel netjes. Maar … daar komt de hond niet. Onze Border Collie zit heel graag met z’n snoet in de grond te woelen. Dus ik vrees dat die houtschors niet lang op z’n plek zal blijven liggen.
    Deju, nog wat meer nachten wakker liggen 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: