Distel

Eryngium ‘Pen Blue’ is een mooie ‘sierdistel’ die hier sinds vorig staat. Het is de eerste Eryngium in mijn tuin die geen ondersteuning lijkt nodig te hebben.

Distels hebben best wel knappe bloemen. Zelfs wanneer ze nog in de knop staan, zijn het juweeltjes (die prikken). Hieronder een bloemknop van speerdistel

De speerdistel mag hier bloeien maar verhinder ik wel van zich verder uit te zaaien. Nog een distel die hier veelvuldig staat, is de klit. Ook prachtige bloemen, deze plant heeft geen stekels op de bladeren en maakt het dus een aangenamere tuinplant. de zaaddozen haken erg makkelijk in de vacht van dieren (en aan kledij), hij verspreidt zich dus heel enthousiast wanneer je niet oppast.

Nog een sierdistel, Echinops ritro ‘Veichts’ Blue’

En tenslotte de speerdistel in bloei.

14 gedachten over “Distel

  1. Een Eryngium die geen ondersteuning nodig heeft? Dat klinkt interessant. Vond je in de Hessenhof zeker? Echinops wilde bij mij niet blijven. Weeral zo’n prachtige foto daarvan! Speerdistel vind ik machtig tof. Alleen melkdistel, daar heb ik het niet zo voor. En die heeft zich nu massaal gevestigd in het kippenhok. Ik rijd regelmatig met de grasmachine erover zodat hij niet in zaad kan komen. Eigenlijk meer daar dan over het gras zelf 😉

  2. De bovenste foto is weer prachtig. Ik weet niet of het dezelfde is, maar die paarse distel (kogeldistel?) ruikt zo lekker. Ja, ik blijf een amateurtje. 😉

  3. De Eryngium ‘Pen Blue’ vind ik een echte beauty!
    En van de andere heb je de schoonheid ook goed in beeld gebracht.
    Hier op het turfpakket hoef ik de sierdistels niet echt te proberen, ze houden niet zo van zure grond.

  4. Alweer prachtige foto’s. Eryngium “Pen Blue” had ik een paar jaar geleden maar is verdwenen. Ik ben nog altijd voorstander van eryngium planum “Blauer Zwerg” die zelfs mooie blauwe twijgen heeft en die goed rechtop blijft staan, een stevig plant vormt en gemakkelijk te zaaien is. Echinops ritro staat bij ons in bijna iedere border, een pracht van een plant.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: