Bezoek

Ook al ben ik in vergelijking met andere ecologische tuiniers nog iemand die af en toe flink wiedt in zijn tuin, toch laat ik sommige onbekende zaailingen staan, uit nieuwsgierigheid. Zo had ik vorig jaar deze mooie distel in de insectenborder staan. Ondertussen begint de plant op verschillende plekken iets te enthousiast uit te breiden naar mijn zin, maar dat zijn probleem die makkelijk op te lossen zijn.

Met een beetje opzoekingswerk kom ik tot de conclusie dat dit de Gewone klit ( Arctium minus) is. Blijkbaar een goede drachtplanten voor vlinders, zweefvliegen en vlinders. ’t Leven kan soms eenvoudig zijn.

12 gedachten over “Bezoek

  1. Deze distel vind ik een echt randgeval.
    Ik herinner me dat er jaren een distelverordening bestond, die boeren verplichtte de distels van hun grond te verwijderen dan wel te maaien voordat deze in bloei kwamen.
    Tja, de penwortel (!) van jouw distel schijn je te kunnen eten… dat geeft moed 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: