Druk

De eerste bloemen van de Cephalara gigantea zijn nu open. De snorzweefvlieg (snorretje) is één van de meest voorkomende zweefvliegen in Vlaanderen. Het wijfje overwintert en legt dan eitjes, de larven van deze zweefvliegen eten bladluizen (beestje links op de foto).

12 gedachten over “Druk

  1. Altijd een zwak gehad voor zweefvliegen. Meesterlijk, hoe die zo roerloos kunnen blijven hangen om dan plotseling tegen warpsnelheid weg te flitsen. Moet altijd wat glimlachen met hun geslaagde wespencamouflage. Terwijl ze zo zachtaardig zijn…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: