Mancave

Ik lees op wikipedia “Volgens sommige psychologen komt het het huwelijk ten goede als mannen een plek voor zichzelf hebben, waar ze zich in kunnen terugtrekken uit de dagelijkse stress om even te ontspannen door middel van een hobby.”

Misschien is de tuin gewoon mijn mancave? Ik lees op wikipedia ook nog “Is de mancave ingericht als hobbyruimte … waarbij de ruimte soms een rommelige uitstraling heeft en vol losse onderdelen ligt. Voor de man in kwestie ligt alles echter op de juiste plek en kan hij alles ook onmiddellijk vinden.”

OK dus, mijn tuin is waarschijnlijk een mancave. En dit plantje op de foto boven heeft echt wel de geschikte naam voor zo’n tuin, want die luidt: Erodium manescavii. En neen, dat is geen verzinsel.

Ik heb de plant niet gekocht voor de naam, wel omdat ik hem mooi vond. Het is een fors uit de kluiten gewassen, grootbloemige reigersbek, die je kan vinden in de graslanden van de Pyreneeën. Maar dus ook bij mij in de tuin.

27 gedachten over “Mancave

 1. De clou van de man’s cave is, dat de mannen ongezien kunnen rommelen zonder vrouwelijke aanwezigheid – laat staan commentaar 😉
  Gaat jou dat wel lukken op de Fruitberg?
  Wellicht toch wel, want het lukt mij óók in het groen waar de wijventongen gloriëren…

 2. En waar bevindt de bar zich? Want die is essentieel voor een mancave.
  Ongetwijfeld ergens in de buurt van de jeneverbessen, de hoppe en de liquid-ambar, vermoed ik. 😉

 3. Waarom hebben ze het specifiek over mannen? Vrouwen hebben daar toch ook behoefte aan?
  Telkens wanneer ik met iemand samenwoonde, had ik behoefte aan een plek/kamer voor mezelf.
  Sinds ik de logeerkamer heb ingepalmd, voel ik me veel beter 🙂
  Is dat dan een mancave? Of een womancave? Of een catcave?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: