Drukker

De snorretjes zitten ook en masse op de Verbascum chaixii. Ik vermoed dat er een een vijftiental van deze zweefvliegen rondcirkelen en foerageren op iedere plant. Er staan hier een twintigtal van deze planten in bloei, geeft een idee van de drukte. Dat stopt in de late voormiddag, dan zijn de bloemen van die dag volgens mij niet interessant meer.

Erg leuk aan Verbascum chaixii: de pollen hebben een zeer specifieke kleur.Hommels die foerageren op deze plant krijgen zeer fel oranje stuifmeelzakjes aan hun poten. In de buurt van deze planten staat ook wat lavendel, wanneer een hommel dan van bloem verandert is dat een apart zicht.

10 gedachten over “Drukker

  1. Ik lees dat deze de meest vaste is van de gecultiveerde verbascums, is dat ook jou ervaring ? Ik ben dit jaar voor het eerst er in geslaagd verbascums te introduceren door op een meer gecontroleerde manier te zaaien (eerdere pogingen met wild zaaien mislukten) ze zijn op dit moment dus nog allemaal in het stadium van kleine rozet, het wordt dus nog een jaartje geduld oefenen voor de bloei…maar altijd geïnteresseerd in de vaste variaties natuurlijk 😉

    1. Dit is gewoon een vaste plant voor mij. Ik heb hier exemplaren staan die minstens 5 jaar op dezelfde plek staan. Zaait zich ook nog eens enthousiast uit, dus te kort kom je ze nooit ;-). Ik kan evt wat zaad winnen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: