Nectartuin

Enkele jaren geleden plaatste ik hier iedere maand een foto van een aantal stukken tuin. Een aantal van die zichtpunten zijn niet meer bruikbaar (wegens bomen die nu in de weg groeien).

Toen ik op het dak stond om een foto te maken van de PV-installatie, bedacht ik me dat ik ook een luchtfoto van de nectartuin kon maken. Die nectartuin ligt aan de straatkant, (haag bovenaan links op de foto). De scheiding met de buren (schuin, rechtsbovenaan) bestaat uit betonnen afsluiting, overgroeid met klimop en wingerd. Aan de rechterzijde van de foto zie je twee abrikozen die in waaier opgekweekt worden.

Dit stuk tuin is ongeveer 300 m² groot, en is één grote border met een cirkelvormig (smal) wandelpad er doorheen. Om wat structuur aan te brengen heb ik 4 taxusrupsen aangelegd (die starten vanuit een rechthoekige taxushaag rond de perzik) en worden steeds grilliger naarmate ze verder van de perzik verwijderd zijn. Op deze foto zie je twee van de vier rupsen.

De tweede foto ligt links van de eerste opname, en grenst aan onze woning (links: blinde muur met twee perziken, onder groot raam (450 x 300 cm). Dit stuk tuin is vorig jaar volledig geraangelegd, na de dakwerken in september. En je kan op de foto ook nog zien waar de dakwerkers over/door de taxushaag liepen.

DS1_6790 1

Er is nog niet zoveel kleur te zien op dit ogenblik, je ziet wel de akeleien in bloei onder de perzik (voornamelijk blauw, eind vorig jaar aangelegd), verder zie je in het midden nog twee roze vlekken, dat zijn eveneens akeleien en Persicaria bistorta.

Verder zie je nog drie grote gaten in de borders, eentje is ten gevolge het verwijderen van de Carex pendula, eentje vanwege het aanplanten van een flinke groep Heleniums en een derde heb ik ook dit week-end gecreëerd: broodnodige verjonging van de Erysum ‘Bowles Mauve’.

Ik probeer dus de komende weken af en toe een update te maken…

Om je toe te laten te volgen, een plannetje van het stuk tuin dat zichtbaar is op deze foto… Hier een linkje naar een Google file van dit plannetje.

Daarin kan je:

 • dan verder zoomen met het vergrootglasje in het menu
 • Present-mode selecteren (grote knop rechtsboven)  en makkelijk scrollen in full screen modus

nectartuin

2020-05-14 21_09_25-nectartuin - Google Slides

 

19 gedachten over “Nectartuin

 1. Hoe groot is de volledige tuin ? Nu je al dat werk gedaan hebt om de namen te vermelden van de nectartuin kan je me vertellen hoe ik de namen kan lezen zonder een vergrootglas te moeten gebruiken. Ik vind het zeer interessant wanneer de namen van de planten erbij staan.

  1. Totale oppervlakte van het perceel is 2100 m². Ik heb naast deze nectartuin nog eens 200 m² borders en dan de schaduwtuin van ongeveer 100m². De rest is meer extensief onderhouden (fruittuin). Ik werk fulltime en onderhoud alles op mijn eentje.
   Zonder vergrootglas : ofwel inzomen op je browser (drie puntjes rechts in de menubalk drukken, dan zoom vergroten). Andere mogelijkheid is de foto te downloaden en dan te openen. Resolutie van het beeld is meer dan voldoende hoog, wordpress toont de foto gewoon kleiner.
   Of je kan op deze link klikken en het document openen in Google Slides : https://docs.google.com/presentation/d/1qK4Rqt55bVBwi8AkpX11lS_KvQWlPJDWL_l84JRoAdw/edit?usp=sharing
   Je kan dan het vergrootglas gebruiken in de menubar, of rechtsboven op de Present knop drukken

     1. Ik heb document geconverteerd , en er was iets mis met de lay-out in het google doc. Dat kan natuurlijk niet ;-). Makkelijkste is om present te klikken rechtsboven en dan te scrollen.

 2. Zoiets hoop ik in mijn kleine tuintje ook te bereiken. Een inventaris van alles wat erin staat/komt. Of het me zo glashelder gaat lukken als bij jou is andere koek.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: