Ajuin

Van Allium ‘Purple Sensation’ kocht ik me bij de eco-bollen actie van Velt een behoorlijk volume in (50 stuks. Met wat puzzelen kreeg ik ze allemaal de grond in. Deze week kwamen de eerste bloemhoofden  in bloei. Enkele foto’s gespreid over een week.

DS1_6594

DS1_6618 1

DS1_6634 1

 

12 gedachten over “Ajuin

  1. Met de jaren worden de Alliums ‘Purple Sensation’ kleiner in aantal, merk ik. Waardoor het komt, daar komt het door. Maar het is een ware beauté, zoveel is zeker.

  2. Vorige herfst een klein aanvalletje van Allium verzamelwoede gehad, ik zit aan zeventien soortjes. De Allium ‘Purple Sensation’ zit er helaas niet meer tussen, ik vermoed dat de bostuin met zijn immer uitbreidende schaduw ze de das hebben omgedaan, misschien in combinatie met het verschijnsel wat Menck hierboven beschrijft.

  3. Prachtig! Hier helaas wel dezelfde ervaring als bij Menck.
    Maar deze schitterende Allium met zijn/haar deftige naam zal zich wel wat ondergewaardeerd voelen bij de benaming “ajuin” 😉

  4. Prachtige foto’s. Allium “purple sensation vermindert niet alleen in aantal maar wordt van jaar tot jaar kleiner. Alleen allium “Forelock”, die ik toch een specialletje vind, heeft zich in onze tuin enorm uitgezaaid. Moet dan toch nog een jaar of twee wachten voor hij bloeit.

  5. Blijkbaar heeft iedereen dezelfde ervaring met deze mooie ui. Kleiner worden en minderen met de jaren. Zelf ben ik heel erg fan van de drumsticks . Die doen dat niet en zaaien lekker uit.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: