Het enige bolgewas van de eco-bloembollen bestelling dat niet zo’n groot succes is. Er zijn slechts enkele plantjes tevoorschijn gekomen.
Die enkele plantjes maken dan ook wel veel goed, want het is echt een prachtig plantje. Ik heb zonet een nieuwe bestelling geplaatst van deze schoonheid, onder het motto de volhouder wint.
Dat komt wel goed met die Kievitsbloemen…
Ik heb er jaren geleden ook een paar geplant, en langzaam maar zeker hebben die zich uitgezaaid. Dit jaar stond er zelfs een bosje met vijf bloemen te bloeien in de berm aan de straatkant van onze tuinhaag…
Laat ons hopen
Wat een ‘bjoeti’ !
Lie(f)s.
Absoluut
Te onzent floreert vooral de gespikkelde donkerrode variant, Fritillaria meleagris, de zogenoemde wilde variant.
Mooi, die witte soort.
De gespikkelde variant staat hier nog in knop
Dezelfde ervaring heb ik als Menck. De witte zijn verdwenen, de donkergeblokte lijken sterker te zijn. Maar ze zijn eigenwijs, het zijn uiteraard nathalzen.
Ze staan in de buurt van de vijver. Ze mogen zelf kiezen hoe nat ze willen staan
Kievitsbloem staat van nature in vallei graslanden en varen wel bij winterse overstromingen. Ook s zomers mag de grond niet uitdrogen. Tevens is aanvoer van opstijgend grondwater van wezenlijk belang, lees ik in de ecologische flora. Dus ik vrees dat je er niet te veel moet verwachten, gezien de ligging en aard van je tuin.
IK heb ze bij de moeraszone van de vijver gezet, daar blijft het ook in de zomer vrij vochtig. Filipendula ulmaria, Stachys palustris en Lychnis flo-cuculi doen het daar ook vrij goed…
Ik weet dat het misschien niet zal lukken, maar we proberen alvast