Kievitsbloem

Het enige bolgewas van de eco-bloembollen bestelling dat niet zo’n groot succes is. Er zijn slechts enkele plantjes tevoorschijn gekomen.

Die enkele plantjes maken dan ook wel veel goed, want het is echt een prachtig plantje. Ik heb zonet een nieuwe bestelling geplaatst van deze schoonheid, onder het motto de volhouder wint.

 

10 gedachten over “Kievitsbloem

  1. Dat komt wel goed met die Kievitsbloemen…
    Ik heb er jaren geleden ook een paar geplant, en langzaam maar zeker hebben die zich uitgezaaid. Dit jaar stond er zelfs een bosje met vijf bloemen te bloeien in de berm aan de straatkant van onze tuinhaag…

  2. Dezelfde ervaring heb ik als Menck. De witte zijn verdwenen, de donkergeblokte lijken sterker te zijn. Maar ze zijn eigenwijs, het zijn uiteraard nathalzen.

  3. Kievitsbloem staat van nature in vallei graslanden en varen wel bij winterse overstromingen. Ook s zomers mag de grond niet uitdrogen. Tevens is aanvoer van opstijgend grondwater van wezenlijk belang, lees ik in de ecologische flora. Dus ik vrees dat je er niet te veel moet verwachten, gezien de ligging en aard van je tuin.

    1. IK heb ze bij de moeraszone van de vijver gezet, daar blijft het ook in de zomer vrij vochtig. Filipendula ulmaria, Stachys palustris en Lychnis flo-cuculi doen het daar ook vrij goed…
      Ik weet dat het misschien niet zal lukken, maar we proberen alvast

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: