Succissa pratensis

In het eerste jaar dat ik deze inheemse plant in de borders plaatste, vond ik ze nogal iel. Een klein rozetje met enkele bloemsprieten, die dan wel veel volk lokten, maar op esthetisch vlak zeker geen hoogvlieger.

Nu de planten enkele jaren oud zijn, zijn ze veel voller geworden en waardige borderplanten. En ze lokken nog steeds aardig wat beestjes…

DS1_6196

Ik had ook een overzichtsfoto gemaakt van één van de groepjes, maar die was niet OK om hier te posten, en nu is het donker… één dezer voeg ik die nog wel eens toe.

14 gedachten over “Succissa pratensis

          1. Wij ook hoor. Die uitdrukking is vrij ouderwets. Of wij zeggen: hij drinkt niet. Wat dan betekent dat hij geen alcohol drinkt. Zo omzeilen wij het woord alcohol.

  1. Ik heb ze 2 jaar geleden gekocht in Nederland tijdens onze VVPV-reis en ben ze nu volop aan het vermeerderen. Ik vind het een prachtige vaste plant met haar donkerblauwe, scabiosa-achtige bloemen. Wat zeker een meerwaarde geeft aan blauwe knoop is dat ze laattijdig en vrij lang bloeit en een bijen- en vlinder aantrekkende plant is.

    1. Je omschrijving is echt perfect. Het is een geweldige plant, ook erg mooi. ’t Eerste jaar vond ik de Succesilla ‘Frosted Pearls’ mooier, maar ondertussen is de Blauwe knoop toch mijn lieveling

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: