Behangersbij

even een edit van de titel, niet alleen fout gespeld maar ook nog eens onjuist

Rosa ‘Lady of the Lake’ staat er gezond bij. Alleen lijkt het alsof en iemand confetti uit de blaadjes heeft willen maken. Die ‘iemand’ is een behangersbij (bladsnijder), die de blaadjes in hun nest gebruiken voor de larven. De plant leidt daar duidelijk niet onder.

Deze roos werd me aangeraden door mijn ‘lokale’ rozenhandelaar, en ik ben er erg tevreden mee: ze groeit goed, is gezond, bloeit met open roze bloemen die heerlijk geuren en is bovendien doorbloeiend. Het is één van de weinige ramblers/klimrozen die al die criteria afvinken.

DS1_6190

23 gedachten over “Behangersbij

 1. [ even een edit van de titel, niet alleen fout gespeld maar ook nog eens onjuist ]

  Nu ben ik even niet mee, vrees ik. Fout gespeld? Onjuist?

  Prachtige roos, overigens.

 2. Dit is zeker een kanshebber. Ik heb de informatie opgeslagen. Dat hij zo fijn geurt geeft de doorslag. Ik heb toch het idee dat veel rozen op uiterlijk worden gekweekt, geuren doen ze vaak niet meer. Ik vind het juist zo heerlijk om lopend langs een struik de geur op te snuiven zonder dat je je neus in de bloem moet steken.

  1. Let wel op, geur is erg persoonlijk. Het is perfect mogelijk dat jij vindt dat deze roos niet zo sterk ruikt. Dus best altijd een roos in bloei kopen wanneer de geur voor jou van belang is;)

   1. Dat is een goede tip, dank je wel. Ik was al van de roos via internet te bestellen. Ik ga nu op zoek naar een kweker hier in de buurt.

 3. Deze roos komt op mijn lijstje. Ook de factor geur speelt hierbij een rol.
  Gezegd moet worden dat die behangersbij wel hele mooie strakronde randjes kan uitbijten.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: