Bloemenwolk

Eén van de blikvangers in de voortuin is nu Cephalaria. Ze vormen in een stuk van de voortuin een wolk van bloemen, tot 250 cm hoog.

Deze bloemen lokken enorm veel insecten aan vanwege de rijkelijke nectar (geen stuifmeel).

DS1_6010

Het is mijn tuin een probleemloze plant, die zich wel redelijk enthousiast uitzaait. De plant heeft ook erg mooi, groot, donkergroen blad…

Vlak erbij staat nog een kleine neef van deze plant, Scabiosa ochroleuca; het zachtgeel is hier bijna wit, en dit plantje wordt amper 50 cm hoog. Een plantje dat perfect is voor een droge plek en erg lang bloeit….

DS1_6007

 

7 gedachten over “Bloemenwolk

  1. Ik heb ook vrij veel cephalaria gigantea staan in de geel-blauwe border maar daar staan maar een zestal bloemen op per plant. Meer dan genoeg want dan beginnen ze al door te buigen. Spreken we over dezelfde vaste plant?

    1. Ik heb de plant gekocht als Cephalaria gigantea, maar ik heb hier nog al de opmerking gekregen op mijn blog dat de bloemvorm niet helemaal overeenstemt met C. gigantea. Het zou dus ook C. radiata kunnen zijn, maar ik heb de plant bij twee verschillende handelaars gekocht als C. gigantea, zou dus erg eigenaardig zijn… Ik heb meerdere bloemstengels per plant, en op ieder van die bloemstengels flink wat bloemknoppen, ik zal straks eens nakijken hoeveel.. Bloemstengels buigen een beetje door, vooral na een regenbui, maar helemaal niet storend hier. Ik probeer straks een individuele plant te fotograferen

  2. Erg mooi, die grote groepen van deze planten!
    Jaren geleden had ik een Cephalaria gigantea, die spontaan aan was komen waaien. Daar had hij tenminste het meeste van weg. Het is helaas bij één exemplaar gebleven.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: